Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Museum van Bommel van Dam

Ook dit jaar zijn er in het Museum van Bommel van Dam bijzondere voorstellingen te zien tijdens het Zomerparkfeest. Natuurlijk kun je dan tevens de tijd nemen om de lopende tentoonstellingen van het museum zelf eens wat beter te bekijken:

Uit de verzameling - Nieuwe aanwinsten
Museum van Bommel van Dam verzamelt gericht op het gebied van schilder- en tekenkunst en fotografie. Recentelijk zijn werken aangekocht van kunstenaars als Arjan van Arendonk, Aafke Bennema, Noud van Dun, Loek Grootjans & Rob Moonen, Judith Krebbekx, Theo Kuijpers, Toon Laurense, Bert Loerakker, Stijn Peeters, Ingrid Simons en Julia Winter. Een aantal van deze werken worden voor het eerst aan het grote publiek getoond.

Wat eten we vandaag? Wat eten we vandaag? biedt, dankzij tientallen bedrijven en partners, letterlijk en figuurlijk zicht op het voedsel dat Euregio Venlo 24/7 produceert. In het hart van de expositie draait op groot formaat de film Moving Food van Tanja Nabben. Megakassen, kolossale stallen, een stroom van lopende banden, robots en snelwegen. In dit grote, deels geautomatiseerde voedingslandschap anno 2011 zijn werkende mensen functionele schakels in bijzonder complexe, continu voortgaande productieprocessen.

Making up other realities - Melle, Hans van Hoek, Michael Kiernan en Cornelia Schleime
Aan de hand van schilderijen uit de oercollectie van Maarten en Reina van Bommel-van Dam, gemeentelijke aankopen uit recente jaren en iut genereuze schenking van Tijmen en Helen Knecht-Drenth, presenteert het museum Making up other realities. De eigenzinnige surrealist Melle, de conceptuele expressionist Van Hoek en de altijd buitengewoon fantasierijke geesten van de Engelse kunstenaar Kiernan en de Duitse kunstenares Schleime transformeren de werkelijkheid telkens weer op verbluffende en prikkelende wijze: verbeelding krijgt letterlijk en figuurlijk ruim baan.

Waar

 • Museum
  Donderdag - 11:00

 • Museum
  Vrijdag - 11:00

 • Museum
  Zaterdag - 11:00

 • Museum
  Zondag - 11:00

Vind meer

Homepage