Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Rom blogt

  • 15-01-2008  -

    Ik liep gisteren door een winderig Julianapark. Te koud eigenlijk om aan het Zomerparkfeest te denken, maar dat lukt al jaren niet meer als ik over dat rode fietspad loop. Je ziet de podia, backstages, trussen, tenten, sponsorgebied, cateraars, vrijwilligergebied (Sef´s keteerke) en bars, bijna echt. Wat het publiek voornamelijk ziet zijn de bands en ... vrijwilligers. En wel een bepaalde groep, lang niet allemaal. De meeste zijn achter de schermen aan het werk. Nu al. De vrijwilligers die ze zeker zien zijn de kassadames plus Hans, Jeroen en Han. Samen trouwens met de vrijwilligers in de infostand, de verkopers en verkoopsters aan de bars en de presentatoren op de podia. Zij zijn het gezicht van het festival. 
    Ik liep vorig jaar wel eens rond en keek dan naar die loketten. Geweldig om te zien dat mensen tevreden enkele tientallen euro´s neerleggen voor bonnen en met een opgewekt gezicht het veld inlopen. Oke, ze krijgen ook wel wat te zien en te horen, maar dat vriendelijke gezicht helpt. Je loopt ook bij Oil&Vinegar binnen omdat je olijfolie zo mooi verpakt wordt, anders kun je wel naar de Kijkshop. Je gaat ook naar een trendy Grand Cafe voor een "Illy" cappuccino, anders zet je thuis wel een pot DE koffie. Je gaat ook voor de gezelligheid met je vriendin winkelen, anders haal je het ´s avonds laat wel via internet. Bij een festival zoals het Zomerparkfeest, past zo´n vriendelijk en persoonlijk loket.
    Zo zie je ook bands tevreden de artiestenpoort uitrijden en uitgezwaaid worden door hun vrijwillige begeleiders. Dat is dezelfde achterkant van datzelfde gezicht. Maar met de bezoekers kletsen, kopje koffie drinken en uitzwaaien doen de gastvrouwen en de gastheer nog niet bij de kassa´s. Alhoewel.