Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Rom blogt

  • 30-03-2009  - Afgelopen vrijdag heb ik mee mogen voorproeven. In een select gezelschap met o.a. Aloïs, Marlie, Jellie, Manpreet, Hans, Yvette en Linda. Er werd serieus getest, geroken, genipt, gediscussieerd, gesnoven, gekozen, geproefd en gekeken hoe het menu tijdens het Zomerparkfeest 2009 er nou precies uit komt te zien. Het wordt vanaf de eerste echte catering dag een hoogstaande kaart. Om meteen maar met de deur in huis te vallen. Op woensdag een rinderbraad, knapperig gebakken in dikke jus, op een kussentje van aardappelpuree, gedrapeerd met verse groentes of een ovenheerlijke pasta van schuingesneden pennen in een vijvertje van frisse dillesaus waarin de roze zalm nog rondzwemt. De eerste festivaldag wordt het stoere Chili con carne met ruige wilde rijst voor de opbouwers met daarnaast een bedje van krulsla of als je dat niet lust een Italiaanse pasta op z’n Jamie Oliver’s met vers geknipte basilicum en volle trostomaat. Na de seniorenmiddag gaan we voor het Geschnetzeltes op z’n Duits, aardappelwedges op z’n Frans en Hollandse groenten en broccolischotel van het seizoen overgoten met een pittige en crèmige boerenkaassaus. Op zaterdag is er of frisse Pilaf van maïskip en gekleurde rijst met gesnipperde groenten of Franse romige aardappelschotel begeleid door gegrilde courgettes. We sluiten het Zomerparkfeest dit jaar culinair af met een heerlijke Boeuf Bourguignon om je vingers bij af te likken met gepocheerde aardappel en geblancheerde groenten en macaroni Bolognese met Parmezaanse kaas op een ledikantje van beoliede krulsla, ijsbergsla en veldsla. Dit alles liefdevol bereid met een beetje van de Hanos maar vooral met de meesterhand van Aloïs zelf. Maar vergeet het maar gauw en laat je weer verrassen op de dag zelf als je hard gewerkt hebt achter de bar, backstage, in de kassa, bij de sponsoren, onstage, in de infotent of in het vrijwilligersgebied.