Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Rom blogt

  • 06-03-2010  - Je zou denken dat we nu de grote lijnen aan het uitzetten zijn voor het Zomerparkfeest 2010. Dat is ook zo! Maar tegelijkertijd ook de allerkleinste details. Tegen alle managementwetten in wellicht. Het belangrijkste detail. Het menu. Of beter. Het Diner. Om in de stijl te zijn van het meest verkochte boek van Nederland. Want beginnen je speekselklieren niet overactief te worden bij het horen van een beenhammetje in honing en tijm saus gedrapeerd met gekookte aardappel? Of raak je ook niet nieuwsgierig als onze kok AloÏs roemt over die Brasiliaanse stoverij met korreldroge Basmati rijst? Of heb je na een dag hard werken geen zin in mild gekruide Javaanse kip of een heuse Tajine met Couscous? Waar de saus zo lekker in blijft hangen. Of zullen we gezamenlijk op zondag een beetje chique zalm in beurre blanc-saus nuttigen? Om maar te zwijgen van alle bars die tussen de bedrijven door hun vork zetten in een vlaams stoofpootje met blote billetjes in 't gras? En er Belgisch bij gaan praten. Ik weet zeker dat ook de hele elektraploeg zich tegoed zal gaan doen aan Risotto met paddenstoelen. Nee geen paddo's. En de kassadames (excusé de kassamannen) genieten nu al van de overheerlijke lamsschotel met romige roomaardappel en knapperig geblancheerde courgettes. Of gaan we meer voor Italiaans? De Tagliatella Carbonara. Ik denk dat Marc Frey dat wel ziet zitten. Onze kenner bij uitstek van de Italiaanse keuken. Dat heb ik zelf aan den lijve ondervonden. Heerlijk. We zullen zien. Ik weet wel dat er vanavond een deskundige jury het menu gaat samenstellen voor de vijf culinaire festivaldagen. Startend vanaf woensdag vijfentwintig augustus en eindigend op negenentwintig augustus. En dan hebben we het nog niet eens over het ontbijt, de tussendoortjes, de koffie met koek en de warme en vette snacks midden in de nacht. Maar dat heeft niet zoveel met culinair te maken. Maar wel lekker.