Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Rom blogt

  • 04-03-2011  - Een blog is een ouderwets medium. Nu al. Het is eigenlijk meer een openbare brief, zoals je die in de kranten leest. Bezorgde mensen, boze mensen, complimenterende mensen schrijven een kort stukje. Ik schaar me ook in die categorie. Beperkt tot Zomerparkfeest en het Julianapark en omstreken, dat wel. Maar je krijgt wel leuke reacties en aanvullingen. Zo ook van Hein van der Kroft. Een trouwe Zomerparkfeest bezoeker en Vriend van het Zomerparkfeest. Hij mailde me dat de foto van het jongetje in de sponsorbrochure is gemaakt door Jan Nabuurs van Fotoclub Oce op zaterdag 28 augustus om 18.45 uur bij het optreden Pitch Blond. Hein met het fotografisch geheugen dus. Alhoewel. Het optreden van Pitch Blond was memorabel en om niet gauw te vergeten. U weet wel, met die trotse gemeenteambtenaar annex vader. De andere foto van Staff Benda Bilili op de cover van de sponsormap is gemaakt voor Joep Keij, ook van fotoclub Oce. Dichter-fotograaf Joep moet ik zeggen. En ook collega. Dan zijn jullie weer helemaal bij. Dankzij Hein. Trouwens , als we toch modern bezig zijn. Al het "Venlo Art" boek gedownload? Beter gezegd het e-boek. Van Paul Ritt. Mooi. Heel mooi. En zeker ook de video van Paul zelf. Dat lukt niet met een krant of via een chique gebonden kunstuitgave. Daarom alleen al is het bijzonder. Er staan natuurlijk een aantal kunstenaars in waar het Zomerparkfeest veel mee heeft. De Parkpraot kun je ook downloaden als een soort e-boek. De edities van 2009 en 2010 kun je per dag op je harde schijf of usb stickje zetten. Ik kijk nog eens door de zondagseditie van 30 augustus 2009. Mijn eigen Rompraot in toen ook politieke sferen:
    "Om kwart voor elf wandel ik met een broodje kaas door een stukje Parade naar het Huis van de Stad. Even "buiten". Debatrix in besloten kring. Naar Lars Duursma en een deel van de gemeenteraad. Weg partijmuurtjes. Hij vertelt over zijn politieke adviezen aan zowel Obama als McCain. Tegelijkertijd. En zijn algemene tips voor de raad, die altijd te gebruiken zijn. Inspiratie. De politiek inspireert het Zomerparkfeest. Het Zomerparkfeest inspireert de politiek. Om twaalf uur ijl ik mij naar de briefing met het bestuur in de keet. Drukke en rumoerige meeting met veel onderlinge lol. Over niets en tegelijk over alles. Het Zomerparkfeest "lup". Haar eigen dynamiek. Ideeen krijgen meteen gestalte. Met een eerste biertje op de Picknick der Gebroken Harten. Gekleurde linten in het haar. Ik wordt bewierookt. Toegezongen tijdens de propagandafilm. Je hebt het gevoel dat iedereen naar je kijkt. Herkent. Aan het eind van de middag kondig ik Dorris vredesdans aan van de World Peace Flame. Het verschil tussen WPF en ZPF is slechts een letter. Maar de overeenkomsten zijn veel groter. De muren tussen ballet en hiphop worden geslecht. Ik ren naar de omroep voor een kort interview. VVV komt met 0-1 voor. Meteen door naar de sponsortent. We vangen culturele gasten uit de stad op tijdens het Hoofdpodium-optreden van Kyteman. Lopen gezamenlijk de trappen op. Open monden. Het podium. De menigte. De power. De vrijwilligers. De organisatie. De passie. De veelzijdigheid. De Spiegeltent met Bart Oostindie. Het Museum met Klaske Oenema. Het terrein met Circus Delirium. Nog een dag. Oh nee, nog twee. Gelukkig. Want het glipt voor je het weet uit je handen."
    De Vastelaovendtijd is een tijd van feesten, maar ook van melancholie, van terugkijken, van toen. Ook met een e-boek op een iPad.