Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Rom blogt

 • 18-06-2013  -

  De laatste hand wordt gelegd aan het programmaboekje. Daarmee weten we dat het programma helemaal afgerond is. Daar heeft een heel team maandenlang aan gebeld, geschaafd, getrokken, gebaald, gelachen, geverifieerd en geteld.
  Het productieteam neemt het nu helemaal over en gaat alles tot in de details regelen. Dan komen de bands op 1,2,3 en 4 augustus in een gespreid bedje. Of beter gezegd luchtbed met campingstoelen. Want ik sprak Mariet afgelopen weekend en die is ook al volop bezig om het artiestencafé in te richten als campingkantine. Ze zit samen met Ank in de brainstormfase. Maar er zijn al leuke ideeen.
  Een grove telling door het programmaboekje leert dat er zo’n honderdvijftig acts staan. Met een gemiddelde bezetting van drie, want er staan ook veel korte films tussen, betekent dit ongeveer vierhonderdvijftig artiesten. Zeg vierhonderd artiesten omdat dat lekker gemakkelijk rekent. Stel dat er dit jaar tachtigduizend bezoekers komen en met mooi weer halen we dat, dan zijn dat dus tweehonderd bezoekers per losse artiest.
  Op deze manier kun je alle grote getallen weer terugbrengen tot menselijke proporties. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het aantal litertjes bier wat verkocht wordt. Zo’n achthonderd hectoliter. Dat is dus zo’n tachtigduizend liter. Dus een liter per bezoeker. Gedurende vier dagen. Dat valt best mee, toch? Toegegeven, ik heb de liters frisdrank niet meegerekend. Al deze bezoekers gaan door vijftien telpoortjes, dus elk poortje schakelt gemiddeld vijfduizend keer foutloos. Dat klopt dan weer niet, want deze bezoekers gaan ook naar huis, dus elk poortje klikt tienduizend keer. Want aan het eind van het festival is het Julianapark weer leeg. En straks in de herfst is er niets meer van te zien. Net als bij een echte camping.

  Trouwens, de nieuwe wethouder is al geboren. Op de Ouverture is Silas, zoon van Anouk en Tim, gespot in hetzelfde blauwwit geblokte overhemd als wethouder Jos Teeuwen.