Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Rom blogt

 • 22-06-2013  -

  Ik wil u graag op de hoogte houden van wat er allemaal achter de schermen gebeurt om de zevenendertigste editie van het zomerparkfeest weer een leuk festival te laten zijn. Er is bijvoorbeeld een Keuringsdienst van de Smaak actief om het menu voor de vrijwilligers optimaal af te stemmen.
  Ik kan u niet alle namen geven uit privacy overwegingen, maar Marlie en Jellie zitten erin. Dan is het niveau voor elke gastronoom al duidelijk. Afstemmen? Op wat dan wel. Natuurlijk op de smaak. Het moet lekker zijn na gedane arbeid. Of dat nu hekken sjouwen, trussen bouwen, tenten opzetten, de website bijwerken, internet aanleggen of artiesten opvangen is. Daar zorgt onze driesterren chef-kok Alois voor. Het hele jaar door aan zijn leerlingen. Nu voor ons.
  Hij laat zich dit weekend ook inspireren door Lekker Venlo. Wat past er in het Julianapark. Maar er is meer. De spijzenkaart wordt ook geïnspireerd door het campingthema. En zeker ook hoe het bereid gaat worden. Pak straks de geroosterde champignons van de bakplaat en laat het worstje niet aanbranden. Campingperikelen dus. Dacht je er vanaf te zijn na je vakantie.
  Dit jaar zorgen we ook voor een goed uitgebalanceerd assortiment gezonde producten. Nancy adviseert de Keuringsdienst van de Smaak. Er is al intensief overleg geweest wat wel en wat niet. Nancy is daar professioneel al mee bezig, zie www.phcoaching.nl, maar haar kennis zet zij ook voor ons in. Kennissponsoring dus. Uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat de salades nu nog lekkerder worden. En gezond door het toevoegen van lijnzaadolie en pompoenpitjes. Daarmee ontstaat er dus een wel heel bijzondere menukaart.
  Onlangs was er een ultieme test. Waarbij ook gewone leken mee mochten doen. Breed kleurenpallet. Goed in Balans. Veelzijdige smaaksensaties. Dat waren enkele termen die de Keuringsdienst gebruikte. Ik vond het gewoon lekker. Bij de wijn heeft de thematische verpakking de echte doorslag gegeven. Smaak en gezondheid stonden op het tweede plan. Wit, rosé, rood. Alle kleuren waren er. Een druk op het knopje en het gutst in je glas. Lekker makkelijk.  Handig: de wijn rolt niet van de campingtafel!