Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Rom blogt

 • 22-07-2013  -

  Sinds enkele maanden vertegenwoordig ik de rol van secretaris binnen het zomerparkfeest. Uiteraard zoals (bijna) elke Venlonaar ben ik opgegroeid met het zomerparkfeest. Het is dan ook voor mij een enorme uitdaging om deze functie in te vullen. De afgelopen maanden hebben voor mij in het teken gestaan van verkenning binnen de organisatie. Wat opvalt is het grote enthousiasme van het bestuur, de verschillende commissies, werkgroepen en andere Parkacholics.

  Secretaris

  Nu terug naar de rol van secretaris, dat is namelijk de rol die ik enkele maanden geleden heb aanvaard. Het was naar mijn mening een te solitaire rol en op zichzelf aangewezen functie, ik ben meer een teamplayer en zoek dan ook graag de commissies op om te ondersteunen indien noodzakelijk. De secretaris heeft verder een belangrijke rol in de communicatie van de vergunning naar de Gemeente Venlo en andere instanties. Alle input van met name de technische commissie (tekening e.d.) wordt verzameld en toegevoegd aan de officiële vergunningaanvraag. Denk eraan, zonder vergunning geen zomerparkfeest! Spreekt voor zich dat officiële documentatie, post naar derden via het secretariaat verstuurd wordt.

  Archief

  Verder is de secretaris verantwoordelijk voor het archief. In de archiefcommissie zijn twee leden erg actief, te weten, Cecile Beusker en Jos van de Poort. Beiden zijn sinds een jaar bezig om alle documenten, foto’s, shirts, posters etc. te rangschikken op jaartal en evenement. Het zomerparkfeest heeft een schat aan documenten waarbij iedereen zo zijn eigen herinnering heeft. Voor de komende tijd is het plan om het archief naar een hoger peil te trekken en het zo compleet mogelijk te maken met behulp van iedereen die het zomerparkfeest een warm hart toedraagt. Dit is van belang omdat we over enkele jaren een jubileum te vieren hebben; dan bestaat het zomerparkfeest 40 jaar! Het archief dient meer te gaan leven binnen de organisatie zelf maar zeker ook bij de bezoekers. Hiervoor zullen nog zeker wat activiteiten ontplooid gaan worden, zoals aandacht op al onze mediakanalen.

  Er zijn veel ruwe ideeën om dit jubileum een extra glans te geven met behulp van het aanwezige archief, teveel wil er nog niet over kwijt want de ideeën dienen nog verder verfijnd te worden. Heeft u nog een goed idee? Laat het hieronder weten!

  Marc Nelissen, Secretaris van het zomerparkfeest


  Foto: Poster zomerparkfeest in 2006 door Studio Denk