Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Rom blogt

 • 24-07-2013  -

  Nu we camping als thema hebben, kan ik gerust een oproep doen aan alle mannen. Nee, deze keer niet de baarden laten staan, maar de korte broek. Effen, fel gekleurd of met een ruitje, maakt niet uit. Als het maar een korte broek is. Ik ben me ervan bewust dat ik hiermee niet iedereen verblijd. Trouwens naar een camping gaan, is ook niet iedereen gegeven. Wellicht clamping waarover ik al eerder blogde. In mijn directe omgeving al. Sef, onze vorige voorzitter, is zo iemand. En een reactie van hem kon niet uitblijven. Hieronder zijn reactie naar de sponsorcommissie op de uitnodiging voor de sponsoravond, de woensdag voor het festival.

  Geachte voorzitter van de sponsorcommissie,

  Hartelijk dank voor de uitnodiging om uw camping te bezoeken. Wij komen graag.

  Voor mijn persoontje is het de eerste keer dat ik in een dergelijk oord kom. Tenten, vouwcaravans, sleurhutten, campers…. Brrr. Ik heb nog nooit van mijn leven in een tent geslapen. Het idee dat ik ontwaak en een tentje verder iemand uit zijn achterste hoest of andere geluiden maakt, die ik liever niet wil horen.

  Zijn er in de ‘meurende’ toiletblokken wc-rollen voor de gasten of moeten wij die zelf meenemen? Ze zijn deze week  in de aanbieding bij de Lidl. Helaas is mijn favoriete rosé er niet meer voorradig. Er heeft een zeer lovend artikel over die wijn gestaan in de krant. Ik vermoed dat de ook u bekende vinoloog John ‘ wat een fijne ribfluwelen afdronk’ Straten alle rekken heeft geplunderd.

  Is het erg als ik  een nette, lange pantalon draag tijdens het bezoek aan uw camping en een zogenaamd sporthemd met opgerolde mouwen’. En ook gewone schoenen met sokken?
  Ik geloof niet dat ik een ‘korte fleur’ wil dragen die vrij uitzicht biedt op de ‘loeiende klokke van Limburg mien landj”. Om over blote voeten in sandalen maar te zwijgen.  

  Ik zie dat er ook gedanst wordt. Ik heb veel geleerd in mijn leven, vooral van het leven zelf, maar dansen? Ik behoorde in de jaren zestig tot de protestjeugd en  geachte campinghouder u denkt toch niet dat de vertegenwoordigers daarvan op dansles gingen. Bij God hebbe haar ziel Jeanne van Rooy, de koningin der stijldansen? Aan miene hak, zag Koeëba! Wij hadden het veel te druk met het verbeteren van de wereld. Een dagtaak was dat.

  Nee, vraag Hans Canters maar de dansavond te openen. Weet u bij de weg dat hij uit een familie komt, die eertijds in Venlo een goede naam had vanwege de korsetten in eigen atelier vervaardigd? Een knellend rijkorset is weliswaar zinnenprikkelend, maar niet zo praktisch bij het bouwen in het Julianapark.

  Veel succes met het bouwen, dat een feest op zichzelf is.

  Met vriendelijke groet,
  Sef Derkx


  Sef Derkx, altijd gesoigneerd gekleed, nooit betrapt in een korte broek ....