Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Rom blogt

 • 28-08-2013  -

  Op het zomerparkfeest kom je soms bezoekers tegen die slechts een klein deel van het festivalterrein ontginnen. Ze hebben afgesproken met hun vrienden of gezin bij de rode gaslantaarn en daar blijft het dan ook bij. Of ze staan onder de stekker links van het hoofdpodium en wortelen welhaast. Geen idee wat er verder nog op het festivalterrein te beleven valt. Vriendenpodium? Hé? Campingterras? Waar dan? Jo Hocks, leuke vrijwilliger via de Kwas en ook heel handig met computers via zijn Rehja, maar dat terzijde, kwam terloops met een aardig idee op de proppen. We maken stempelroutes. Stempelroutes? Ja, stempelroutes. Bij de ingang krijg je een klein stempelkaartje. Het is de bedoeling dat je dat in die vier dagen afloopt. Je kunt het treffen met het volgende zomerparkfeest stempelkaartje:
  *1* eet een sushi met stokjes bij de sushi bar aan het campingterras
  *2* vraag een pleister van een van de BHV-vrijwilligers in de E.H.B.O post
  *3* krijg een groet van Lucas aan de NUATH bar rechts van Vriendenpodium
  *4* ontvang een kus van een van de vriendinnen in de Vriendenstand
  *5* krijg een hug van de security bij de kleine ingang, beter bekend als de Vredespoort
  *6* krijg een nepbekeuring van Marco op het overzichtsterras van de politie
  Bij elk van die plekken haal je meteen ook een stempel en bij een volle kaart kun je een consumptiebon afhalen bij de infostand. Zoiets. Zeg maar de tegenhanger van de bekers ophalende kinderen. Die komen ook met deze intensieve activiteit overal. In alle hoeken van het festivalterrein. De kaart noopt bezoekers om rond te dolen over het toch grote festivalterrein. Want er is zoveel te zien. Je kunt trouwens ook bij de ingang kiezen voor een artistieke route, een alcoholische route of een culinaire route. Dan moet je zes artiesten op verschillende podia gezien hebben op een dag, bij elke bar een biertje gescoord hebben of bij zes cateraars iets lekkers hebben gegeten. En overal krijg je een stempel. Dat kun je op het zomerparkfeest klunend doen. Zonder schaatsen.


  Met dank aan Jo Hocks, vrijwilliger via Vastelaovesgezelschap De Kwas, oudste buurtgericht Vastelaovesgezelschap van Venlo.