Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Rom blogt

  • 15-10-2013  -

    De vorige keer ging het over diversiteit op het zomerparkfeest. Veelzijdigheid. Qua bezoekers, programma en podia. Op de valreep ook over de diversiteit van de catering op het zomerparkfeest. Zeker dit jaar, maar eigenlijk al alle jaren. Vis, wafels, salades, vleeskroketjes, sushi’s, sateetjes, ijsjes, broodjes, loempiaatjes, beenham, frietjes. En nog heel veel meer. Aangevuld dit kampeerjaar met een heuse en mooi bewerkte barbecue. Als metafoor voor de camping. Maar niet alleen is er diversiteit in eten. Ook in drinken. Natuurlijk de pilsjes, maar ook cola, cola light, citroen bronwater en bronwater met bruis en zonder bruis. De bronwaters gingen overweldigend dit jaar. Vanwege het dorstige warme zwoele zomerweer. Dan ook de rode en witte wijn en rosé bier. Maar zeker ook de Jillz. De nieuwe ‘sparkling cider’. Een echte topper. Een nachtmerrie voor de barmensen, want het is alleen verkrijgbaar in 20 liter vaatjes. Dat betekent op de top ongeveer elke vijf minuten afkoppelen en er weer een nieuw vaatje aankoppelen. In tegenstelling tot de losse 1000 liter vaten voor het bier en de vierentwintigduizend liter vrachtwagen, die de centrumbar en de bars in de Circus voeden. Die worden niet afgekoppeld. Nog sterker, daar is constant een Brand technicus paraat om de druk, de flow en de hoeveelheid in de gaten te houden. Om het technische werk van Louis en het coördinerende drankwerk van Baer, Manpreet, Tim en Tom te ondersteunen. Dat het om veel bier gaat moge duidelijk zijn. Circa zevenhonderdvijftig hectoliter. Dat is ongeveer evenveel als twee goedlopende cafés omzetten in een jaar tijd. Dat doen wij in vier dagen. Samen met negentigduizend andere festivalgangers. Daarin gaat de lofzang over de diversiteit enigszins mank.


    De grote boom als episch centrum van alle lekkere restaurantjes op het sfeervolle festival

    Foto: Joris van Gennip