Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Rom blogt

  • dB

    06-01-2014  -

    De gemeente houdt altijd een feestelijke nieuwjaarsreceptie. In het Huisch van de Stad. De burgemeester, compleet met zilveren ambtsketting, speecht en schetst in grote lijnen waar het met Groot Venlo naartoe kan of zelfs moet. Samenwerking met andere steden en zeker grensoverschrijdend. Naar het oosten wel te verstaan.
    Onze burgervader noemde het Zomerparkfeest ook en passant. Dat het dit jaar er weer zal zijn. Een soort vaste culturele waarde van het jaar. Hij had ons niet gevraagd, maar we kunnen wel beamen dat het inderdaad dit jaar doorgaat. Zelfs twee keer, want ook de wintereditie komt er weer aan. Wellicht voor de laatste keer in Perron 55 en straks hopelijk in het nieuwe, door de raad geaccordeerde, poppodium Grenswerk.
    De wethouders stonden tijdens de redvoering toe te kijken en daarna staan ze als een team iedereen te feliciteren met het nieuwe jaar. Met een drankje en een hapje én muziek. Een beetje parels voor de zwijnen. Zeker als Bart, Giel en Bert, piano-en, altsaxen en zingen. Liedjes van onder andere Jacques Brel. Bijna niemand luistert en iedereen kletst er dwars doorheen. Een ‘educated guess’ van Giel bracht ons al gauw op zo’n ruim 75 dB. Of beter gezegd 75 dB(A). En daar moet hun muziek er nog eens overheen. Maar daar waren deze ervaren musici wel aan gewend. Het was in ieder geval wel weer gezellig en vele gezichten weer gezien en de hand geschud. Zo ook de nieuwe partijleider van Partij Groot Venlo (PGV), meneer H. Logtens. Maar meneer H. Logtens zien wij voorlopig nog steeds als onze Hans, vrijwilliger in de opbouw en stage-man van het grote hoofdpodium.