Wat is Zomerparkfeest? Contact Pers Nederlands English Deutsch

Rom blogt

 • 23-01-2014  -

  Dagblad De Limburger suggereerde vandaag gegoochel met bezoekersaantallen. In een artikel met een foto van ons festival stond er groot: Goochelen met cijfers. Verbazing alom. Boosheid. Meer teleurstelling eigenlijk. Want wij zijn juist trots. Trots op ons zelf ontwikkeld teller systeem.
  Het systeem meet met infrarood-sensoren nauwkeurig de in- en uitgaande bezoekers. Op ieder moment kunnen wij, gemeente, brandweer en politie de precieze bezoekersstroom in de gaten houden. Veel nauwkeuriger dan schattingen van professionals of camera’s die groepen mensen opmeten.
  Zelfs Appelpop heeft belangstelling getoond en dat festival is veel groter dan het onze. Ook Defensie heeft het systeem al van ons gehuurd bij haar open dagen en hierdoor een nauwkeuriger beeld gekregen van de bezoekersaantallen. Zij waren zeer te spreken over het systeem en het heeft hen zelfs onkosten bespaard. En harde meetcijfers liegen niet.
  Afgelopen jaar maten we 14.742 op donderdag, op vrijdag 18.324, en bijna 30.000 op zaterdag en zondag. In totaal dus zo'n 90.000. Na onze verregende editie in 2010 bleven de tellers dan ook steken op ca. 66.000.
  Toegegeven, ongeveer 90.000 respectievelijk 66.000 bezoeken en niet bezoekers. Want uiteraard kunnen de sensoren niet detecteren of een bezoeker al eerder in het Julianapark is geweest. Diezelfde dag nog. Of gisteren of mogelijk eergisteren. We weten wel precies hoeveel bezoekers er op een bepaald moment naar de artiesten staan te kijken of te genieten van een drankje of aan het smikkelen zijn. Dat is wat we vanuit veiligheid graag willen weten. En dat zijn allemaal individuele bezoekers!!
  Dat dan weer wel!


  In- en uitgaande bezoekers vanaf het openen tot sluitingstijd op de zaterdagen 2013, 2012, 2011 en 2010. Met dank aan Sam Verkoelen, die kan wel